ü  Aanmelding dient te gebeuren in de inschrijvingszone, vooraan op de site van de Boerekreek. U dient in het bezit te zijn van uw identiteitskaart. Bij een minderjarige deelnemer dient een verantwoordelijke eveneens aanwezig te zijn bij de inschrijving. 

ü  Iedere deelnemer zal een deelnemerspakket ontvangen waarin minstens het volgende steekt; 

 • Badmuts (per startreeks is er één kleur voorzien)
 • 1 borstnummer voor tijdens het fietsen (achteraan) en het lopen (vooraan)
 • 1 chip ifv uw tijdsregistratie
 • 2 stickers met uw nummer: één aan de zadelpen, één aan de linkerzijde van uw helm
 • T3-series: kleefbare nummers voor op uw armen en benen
 • een envelop waarin een tegoedbon steekt voor een puntzak friet – pastabeker of ijsje
 • allerhande gadgets ter verdienste van uw deelname

ü  Het plaatsen van uw materiaal in de wisselzone kan zoals aangegeven in voornoemde tabel, conform uw startreeks.

ü  Er zijn toiletten aan de inkom van het gebouw Boerekreek, vlak voor de inschrijvingszone.

ü  Douches en kleedkamers zijn ter beschikking in de site, en zullen aangeduid staan met pijlen.

ü  Kwalitatieve bevoorradingspost langsheen het parcours na 1 km op loopparcours, alsook aan de finish is een uitgebreide eindbevoorrading met Squeezy sportdrank, water, peperkoek, winegums en fruit voorzien.

ü  De resultaten zullen vrijwel onmiddellijk beschikbaar zijn via de 3VL, alsook via onze facebookpagina SMO-SPECIALIZED Triatlon Team, en zullen eveneens worden uitgehangen in de inschrijvingszone.

ü  Het ophalen van uw materiaal uit de wisselzone kan en mag uitsluitend op aangeven van de aanwezige bewakers van de wisselzone. Gelieve het nodige respect aan de dag te leggen voor uw collegae-triatleten in de wisselzone. Uw borstnummer en chip zijn noodzakelijk voor het afhalen van uw materiaal in het wisselpark.

ü  De wisselzone wordt steeds bemand door onze medewerkers.

ü  Een EHBO-ploeg is ter plaatse aanwezig.

Deelnemers van de startreeks “Ironkids A + B”: medaille voor alle deelnemers

 

Deelnemers van de startreeks “Jeugd B + C”: eerste 3 per categorie - geslacht

 

Deelnemers van de startreeksen “Triatlon for Fun”: eerste 3 per categorie - geslacht

 

Deelnemers van de startreeksen “T3 Series”: eerste 3 per categorie – geslacht – podium 17u30


met teamranking 3 beste teams – 3 beste teams in algemeen klassement


Deelnemers van de startreeksen “Sprinttriatlon – Trio’s”: eerste 3 per categorie – geslacht – podium 18u


Er is een extra premie voorzien van € 100 voor de “Battle of the sexes”.

 

De uren van de podia zijn opgenomen in voornoemde tabel.

enst u uw deelname aan de Boerekreektriatlon te koppelen aan een verblijf in het gezellige Meetjesland?

Neem zeker een kijkje op www.sint-laureins.be/toerisme.

Hierbij alvast een oplijsting van de mogelijkheden;

 

 • Hotel: Het Godshuis, Leemweg 11, 9980 Sint-Laureins
 • Vakantiewoning;
  • ’t Appelken, Appelstraat 3, 9988 Waterland-Oudeman
  • De Brandkreek, Vluchtingenstraat 2, 9988 Waterland-Oudeman
  • De Molenkreek, Molenkreekstraat 6, 9981 Sint-Margriete
  • Het Kloosterhuis, Kloosterstraat 16, 9988 Watervliet

 foto overnachting boerekreek

Evenementenzone:

 

Het Provinciaal centrum De Boerekreek omvat de gehele evenementenzone tijdens de Boerekreektriatlon. Naast de wedstrijd, opgevat in verschillende startreeksen, wordt tevens plaats voorzien voor de trouwe supporters. Voor de kinderen is er een grote gratis speelzone met kinderanimatie en grime, evenals kunnen jong en oud proeven van lekkernijen, aangeleverd door lokale handelaars, aan democratische prijzen.

 

 

boerekreektri2018

Bereikbaarheid / parkeren:

 

De evenementenzone betreft het Provinciaal Centrum De Boerekreek, gelegen ter

Sint-Jansstraat 132, 9982 Sint-Jan-in-Eremo.

  

Er is voldoende parkeermogelijkheid voorzien ter hoogte van het sportcentrum (100 parkeerplaatsen - slechts toegankelijk tot 12u) – parking A (parking water), en B (winterweide), oude sportcentrum – parking C, het Torenhof – parking D en langs één zijde van de St-Jansstraat vanaf de kerk. De parkeerwachters zullen u de juiste plaats toewijzen.


Aanrijden via Sint-Laureins of Watervliet is de meest toegankelijke kant.
Neem op de E34 - A11 - N49 Antwerpen – Knokke afrit 15 Kaprijke en volg de pijlen “Triatlon”.
Rijden via Bentille wordt bemoeilijkt gezien het wedstrijdverloop (vanaf 13u), maar volg hier de omleiding via Bisdomstraat - Zonnestraat.

Wild parkeren is verboden en kan tevens het goede verloop van de wedstrijd in het gedrang brengen. Gelieve zoveel als mogelijk te carpoolen, minstens de aanwijzingen van de parkeerwachters op te volgen.

Kristof Lamote

Een nieuw seizoen betekent nieuwe leden! De volgende weken kunnen jullie hen hier al een klein beetje leren kennen. De volgende is Kristof Lamote. De komende weken komen er ongetwijfeld nog enkele leuke weetjes aan en wie weet nog enkele verrassingen. Nieuwe leden die hun vragenlijst nog niet doorstuurden mogen dit nog steeds doen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Wie ben je en wat is je sportachtergrond?
Ik ben Kristof, 35 jaar en woon in Adegem. Tijdens mijn jeugd heb ik allerlei sporten beoefend zoals paardrijden, tennis, volleybal en wielrennen. Tijdens mijn studies heb ik het wielrennen moeten opgeven en begon ik wat te lopen (recreatief). Het fietsen ben ik wel elke zondag, samen met enkele schaatsers, blijven doen en zo ben ik bij een schaatsclub terechtgekomen die me overtuigden om te beginnen schaatsen. Hierdoor begon ik met Shorttrack. Een zeer leuke, explosieve, intensieve sport.

Ronny Loete

Een nieuw seizoen betekent nieuwe leden! De voorbije maanden mochten we heel wat nieuwe gezichten verwelkomen binnen onze clubwerking. De volgende weken kunnen jullie hen hier al een klein beetje leren kennen. De volgende is Ronny Loete die vorig startte met start2crawl en nu verder doet met de start2triatlon. De komende weken komen er ongetwijfeld nog enkele leuke weetjes aan en wie weet nog enkele verrassingen. Nieuwe leden die hun vragenlijst nog niet doorstuurden mogen dit nog steeds doen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Mijn naam is Loete Ronny en ben 52 jaar.

Eerst wil ik jullie bedanken voor het leuke aanbod start to crawl en start to tri. Deze lessenreeksen hebben mij ertoe aangezet terug te starten met sporten na een onderbreking van bijna twee jaar. Mijn antwoord op jullie vragen is het volgende:

Sprint of liever iets langer? 
Iets langer

Water of wijn?
Voorlopig water (tot aan de Boerekreek triatlon)

boerekreektri2018
Tijdens het pinksterweekend 2018 staat opnieuw een Triatlon Festival voor jong en oud, recreant en topper geprogrammeerd. Zwemmen in de recreatieplas van het provinciale sportcentrum "De Boerekreek", fietsen door de uitgestrekte polders en lopen langs de Meetjeslandse kreken met alles gecentraliseerd op één locatie.

Met enkele honderden deelnemers is de Boerekreek Triathlon in St-Laureins altijd zeer populair bij jong en oud. Zorg dat je op tijd je startbewijs koopt, vanaf 1 april gaat het inschrijvingsgeld de hoogte in.

De jeugdzwemloop voor de 6 tem. 11-jarigen wordt ingeruild voor een echte kids triatlon over 150m zwemmen - 7 km fietsen (onder begeleiding in groep) en 1.5 km lopen. En dit alles op het officiële parcours van de volwassenen. Dit jaar zijn voor het eerst ook trio's mogelijk waarbij één team bestaat uit 3 afzonderlijke atleten die elk één discipline voor hun rekening nemen en een aparte "just for fun" formule.

Een organisatie van Triatlon Team Meetjesland vzw ism. sportraad en het gemeentebestuur St-Laureins.

Wouter Detemmerman

Een nieuw seizoen betekent nieuwe leden! De volgende weken kunnen jullie hen hier al een klein beetje leren kennen. De volgende is Wouter Detemmerman die vorig jaar deelnam aan onze start2triatlon. De komende weken komen er ongetwijfeld nog enkele leuke weetjes aan en wie weet nog enkele verrassingen. Nieuwe leden die hun vragenlijst nog niet doorstuurden mogen dit nog steeds doen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Wie ben je en wat is je sportachtergrond?
Ik ben Wouter Detemmerman, uit Bassevelde. Ik werk bij Elia en als zelfstandig elektriciën in bijberoep. Al sinds mijn jeugd doe ik eigenlijk een beetje van alles voor wat sporten betreft: basket, volleybal, judo, zeilen, .... Ik heb van veel sporten geproefd maar de meeste sporten heb ik niet meer dan 1 of 2 jaar beoefend. Voor mijn 30ste verjaardag heb ik een MTB waarmee ik sindsdien toch al enige kilometers mee afgelegd heb en sinds 2 jaar ben ik ook lid van de tafeltennisclub in Assenede.

Bart Van Leeuwen

Een nieuw seizoen betekent nieuwe leden! De volgende weken kunnen jullie hen hier al een klein beetje leren kennen. De volgende is Bart Van Leeuwen die reeds in 2016 deelnam aan onze eerste editie van start2triatlon. De komende weken komen er ongetwijfeld nog enkele leuke weetjes aan en wie weet nog enkele verrassingen. Nieuwe leden die hun vragenlijst nog niet doorstuurden mogen dit nog steeds doen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Wie ben je en wat is je sportachtergrond?
Ik ben Bart Van Leeuwen, turnleerkracht op de kleuter en basisscholen van Eeklo. Ik ben al met veel sporten bezig geweest, maar tennis, voetbal en atletiek (vooral 200, 400 en 400horden). De laatste jaren ga ik graag een toerke van fietsen met de vrienden.